Místo běhu sbírka pro záchranáře. Zrušení akce nás nezastavilo pomáhat druhým

12.11.2020

V letošním roce se z důvodu koronavirových opatření musela akce zrušit a nemohl se uskutečnit pravidelný červnový charitativní běh You Dream We Run, díky kterému každoročně široká veřejnost společně s organizátory plní sny handicapovaným.

Archiv YDWR 2019
Archiv YDWR 2019

Pomáháme i bez běhu

I přes to se spolek Prosen (organizátor běhu) rozhodl po iniciativě jedné z organizátorek, Dagmar Jelínkové, vytvořit speciální kolekci triček "Covid 2020" v černé barvě s cílem podpořit konkrétní příběh. Volba nebyla složitá. Spolek Prosen podporuje již od roku 2017 bývalého záchranáře Zdeňka Mikulu, o kterém jste mohli slyšet z médií nebo jste ho pravděpodobně podpořili během. 

Speciální kolekce "Covid 2020"
Speciální kolekce "Covid 2020"

Celý život pomáhal druhým, zachraňoval lidské životy, ale v roce 2017 při cestě z práce ho postihla cévní mozková příhoda a zůstal upoutaný na lůžku. Výtěžek této sbírky byl určen právě pro potřeby Zdeňka. Celý příběh si můžete přečíst zde

Spolek Prosen převzal nad Zdeňkem patronát a již od roku 2017 mu společně se širokou veřejností pomáháme v rámci charitativní akce You Dream We Run. Zdeněk dělá obrovské pokroky, a to díky rehabilitacím v Klimkovicích a každodenní péče jeho rodiny.

Rehabilitace - Zdeněk Mikula
Rehabilitace - Zdeněk Mikula

Speciální kolekce triček „Covid 2020“ 

Široká veřejnost si mohla od července do konce září objednat speciální kolekci triček přes e-shop. Na výběr byly téměř všechny velikosti. 

Netrvalo dlouho a komunita lidí, která pravidelně podporuje spolkové aktivity začala objednávat. Dostali jsme se do fáze, kdy byl zájem tak obrovský, až nám t´ěměř přestal fungovat e-shop a museli jsme ho značně posílit, abychom zajistili hladký průběh objednávek. Na konci září se začala tisknout trika a postupně se rozesílaly poštou a připravovaly k osobnímu odběru.  

Sbírka v číslech

Celkem bylo zakoupeno 1651 triček v celkové hodnotě za 274 100 korun.

Do sbírky se zapojilo také několik regionálních firem (Synthon, Zebra Technologies, Elkov Elektro, Gatema, Otta Group, Barvy a Laky Teluria, Pizzazz, Formaco Tech, Shean a My Face). Celkově tak firmy darovaly 94 000 korun.

Z celé sbírky se společně s finančními dary od firem (po odečtení účetních n´ákladů 13 326 korun) podařilo vybrat 354 774 korun. 

Partneři sbírky - Covid 2020 - Matuška

V týmu se to lépe táhne!

Veškeré aktivity děláme bez nároku na honorář. Děkujeme, že společně s námi pomáháte měnit svět k lepšímu a společně tak můžeme podpořit Zdeňka s návratem do běžného života. Máme husí kůži štěstím, kolik z Vás si i přes současnou situaci zakoupilo trička. 

Pokud máte fotografii s Covid kolekcí, pošlete nám ji na email info@ydwr.cz a my ji přidáme k následujícím. Zároveň se omlouváme za všechny komplikace, které vznikly během samotné sbírky a pokud máte nějaké připomínky nebo se chcete připojit k našemu týmu, můžete se také ozvat na výše zmíněný email. 

Nezapomeňte nás sledovat na Instagramu a na Facebooku. Chystáme pro Vás další akce. 

Založili jsme také oficiální FB skupinu, kam se můžete přidat a ptát se na různé dotazy, sdílet zkušenosti apod.. 

#youdreamwerun #plnimesny

Za spolek Prosen s ♥ Martin.